Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΕΣΚΑ




Στα πλαίσια της προπόνησης των αρχαρίων αθλητών της ΕΣΚΑ διοργανώθηκε στο χώρο του συλλόγου εσωτερικό πρωτάθλημα υπό την καθοδήγηση του αθλητή και προπονητή του συλλόγου Ευάγγελου Κακκανά.
Οι μικροί αθλητές επέδειξαν αγωνιστικότητα και ενθουσιασμό και ανανέωσαν το  αγωνιστικό ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση. Οι γονείς των μικρών αθλητών που παρευρέθηκαν στο χώρο του συλλόγου απένειμαν στους νικητές τα μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια !    
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Α΄ Γκρουπ
Rank
Name
1
Ντούντορ Ντενίσα
2
Μπράτσος Ανδρέας
3
Παναγιωτόπουλος Γιώργος

Β΄ Γκρουπ
Rank
Name
1
ΜΑΝΕΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2
ΤΣΙΝΤΖΗΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
3
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ
4
ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
5
ΤΣΕΛΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
6
ΤΣΙΝΤΖΗΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
7
ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΙΜΙΛΙΑ




Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

1o ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2013


ΠΡΟΚHΡYΞΗ
1ο ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ 2013
2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος  διοργανώνει το 1ο Κυανέρυθρο Σκακιστικό Τουρνουά  από  2 Φεβρουαρίου μέχρι 16 Μαρτίου 2013.
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝΕντευκτήριο  Πανιωνίου, οδός Αγ. Ανδρέα 1 (ποδοσφαιρικό γήπεδο Πανιωνίου, κολυμβητήριο)

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΧρ. Στούμπος, Νίκος Αλεξίου, Γ. Χαντάντ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΑΓΩΝΩΝ: Γ. Χαντάντ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ : Χρ. Στούμπος , Δημήτρης Καραουλάνης
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ : Τάνια Καραλή

ΣΥΣΤΗΜΑ: Ελβετικό 7 γύρων, σε 1 όμιλο
Για την αρχική κατάταξη θα χρησιμοποιηθεί το διεθνές ΕΛΟ
Ισχύουν όλοι οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 90 λεπτά για ολόκληρη την παρτίδα  +30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση από την πρώτη κίνηση  
Η καταγραφή  όλων  των  κινήσεων  είναι υποχρεωτική  σε όλη τη διάρκεια  της  παρτίδας. Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 60 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
           
         ΣΑΒΒΑΤΟ         2 Φεβρουαρίου   ώρα 18.00    1ος γύρος
         ΣΑΒΒΑΤΟ         9 Φεβρουαρίου   ώρα 18.00    2ος γύρος
         ΣΑΒΒΑΤΟ      16 Φεβρουαρίου   ώρα 18.00     3ος γύρος
         ΣΑΒΒΑΤΟ      23 Φεβρουαρίου  ώρα  18.00     4ος γύρος
         ΣΑΒΒΑΤΟ         2  Μαρτίου         ώρα  18.00   5ος γύρος
         ΣΑΒΒΑΤΟ         9  Μαρτίου        ώρα  18.00   6ος γύρος        
         ΣΑΒΒΑΤΟ      16  Μαρτίου         ώρα  18.00   7ος γύρος

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ : Επίσημοι σκακιστές με Διεθνές ΕΛΟ                                                                      
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.
 Ανώτατο όριο συμμετοχών 40 άτομα. Αν ο αριθμός συμμετοχών υπερβεί το όριο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι μετέχοντες στο τουρνουά πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους με την παρουσία τους  την πρώτη μέρα των αγώνων μέχρι τις 17.30΄ για την έγκαιρη έναρξη των αγώνωνΌσοι προσέλθουν μετά τις 18.00΄ θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο.


ΠΑΡΑΒΟΛΟ: Το παράβολο συμμετοχής είναι €25. Νέοι κάτω των 18 ετών €20.
Δεύτερο μέλος της ίδιας οικογένειας άνευ παραβόλου. Αθλητές Πανιωνίου κάτω των 18 άνευ παραβόλου. Εξαιρούνται του παράβολου παίκτες με διεθνές  EΛO >2200 

ΕΠΑΘΛΑ: 1ος 2ος 3ος  κύπελλα
ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ  ΕΠΑΘΛΑ:   1ος  €250,  2ος  €1503ος  €100  
Τα έπαθλα θα δοθούν ανεξαρτήτου αριθμού συμμετοχών       
Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα έπαθλα θα δοθούν μετά την εφαρμογή των κριτήριων άρσης της, όπως αναφέρονται στην προκήρυξη του τουρνουά.
ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣε περίπτωση ισοβαθμίας θα ισχύσουν τα παρακάτω κριτήρια:
1)Ο μεταξύ τους αγώνας εφόσον όλοι έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους 2)Μπούχολτς 3)Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και τα κριτήρια άρσης της 4)Αριθμός  νικών 5)Κλήρωση

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Εξαιρέσεις μπορεί να γίνουν μετά από ενημέρωση του επικεφαλής διαιτητή το αργότερο μέχρι τη λήξη του προηγούμενου γύρου.
 ΑΝΑΒΟΛΕΣ : Επιτρέπεται μόνο μία αναβολή για σοβαρό λόγο, η αίτηση της
οποίας πρέπει να υποβάλλεται στον διαιτητή των αγώνων μέχρι την διεξαγωγή του προηγούμενου γύρου και θα χορηγείται με την συγκατάθεση και του αντιπάλου παίκτη.
Η αναβληθείσα παρτίδα θα πρέπει ολοκληρωθεί μέχρι 2 ημέρες πριν την διεξαγωγή του επόμενου γύρου, στους 2 τελευταίους γύρους δεν επιτρέπονται αναβολές
.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται εγγράφως στην  επιτροπή  πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου  με  καταβολή παράβολου €50. Το παράβολο επιστρέφεται σε περίπτωση έστω και μερικής δικαίωσης της ένστασης.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:   Συμμετοχές στο email bluered.chess.club@hotmail.com
(να αναγράφεται ονοματ. Σύλλογος και τηλ. επικ.)
Πληροφ. στα τηλ. 6945553593-6973470001

Το τουρνουά θα καλυφθεί από το διαδικτυακό τόποwww.panionioschess.blogspot.gr
Αποτελέσματα- κληρώσεις στο www.chess-results.com

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ


Η Ομάδα της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά έλαβε μέρος στα τελικά του 5ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων που διεξήχθη στην Πάτρα και στο Ξενοδοχείο  PATRAS PALACE  από 15-17 Δεκεμβρίου 2012.
Στους αγώνες πήραν μέρος 16 ομάδες και 160 σκακιστές –στριες από όλη την Ελλάδα.
Την ομάδα της ΕΣΚΑ συγκρότησαν  (με τη σειρά σκακιέρων που αγωνίστηκαν) οι αθλητές: Θεμιστοκλής-Παναγιώτης Μαγκλάρας , Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Γεωργία Μαγδαληνού, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Έλλη Τσαμαντάνη, Ανδριανή Μαγδαληνού.  

Παρά το σκληρό ανταγωνισμό η ομάδα μας κατάφερε να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία και να καταταγεί στην 13η θέση . Αξίζει να σημειώσουμε ότι αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου με 4,5 πόντους σε 5 αγώνες.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στη σκακιστική τους πορεία. 

Ο Σπύρος Ιλαντζής νικητής του τουρνουά


Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε το 3ο Χριστουγεννιάτικο σκακιστικό Τουρνουά  που διοργάνωσε η Ένωση Σκακιστών Άμφισσας. Φέτος, οι σκακιστικοί αγώνες έγιναν στο ξενοδοχείο «Ηνίοχος» στους Δελφούς  από 26 έως 30 Δεκεμβρίου 2012.
Δεκαέξι σκακιστές από Άμφισσα, Ιτέα, Πάτρα, Αρκίτσα, Ξάνθη, Αθήνα διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα 64 τετράγωνα της σκακιέρας!
Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πανέμορφος! Οι σκακιστές, εκτός από τη σκακιέρα, μπορούσαν να θαυμάσουν από ψηλά  τη μαγευτική θέα των πανάρχαιων βουνών, του ελαιώνα και των μικρών χωριών και πόλεων,  Χρισσού,  Ιτέας  και  Γαλαξειδίου στο βάθος!
Από αγωνιστικής πλευράς, ο σπουδαίος αθηναίος σκακιστής μαίτρ  Ιλαντζής Σπύρος, έδειξε από την αρχή την ανωτερότητά του έναντι των αντιπάλων του και τελικά τερμάτισε καθαρά πρώτος σημειώνοντας 6 νίκες και μια ισοπαλία σε 7 αγώνες. (6,5/7)
Η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη του Τουρνουά ήταν ο Ιτιώτης σκακιστής Χατζηγιάννης Σπύρος που ήρθε δεύτερος με 3 νίκες και 4 ισοπαλίες.(5/7)  Σημειώνουμε ότι ο Χατζηγιάννης θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο με τα χρώματα της Άμφισσας καθώς μεταγράφηκε στην ομάδα μας.
Τη τρίτη θέση κατέλαβε ο νεαρός σκακιστής Χαροκοπάκης Γεώργιος που αγωνίζεται στην ομάδα της Ξάνθης,  με 4 νίκες 2 ήττες και μία ισοπαλία. (4,5/7)
Θερμά συγχαρητήρια στους τρείς πρώτους νικητές οι οποίοι βραβεύτηκαν με μετάλλια.
Τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες!

Στην τέταρτη  έως και έβδομη θέση ισοβάθμισαν με 4 πόντους( 4/7), τέσσερις σκακιστές. Με τα κριτήρια ισοβαθμίας τέταρτος  κατετάγη ο ταλαντούχος νεαρός σκακιστής της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας, Παπακωνσταντίνου Δημήτρης. Σημειώνουμε ότι στον τελευταίο γύρο ο Δημήτρης  έχασε από τον πρώτο Ιλαντζή ύστερα από μια πολύ μαχητική παρτίδα!  Στην πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση ήρθαν οι Νικολάου Σπυρίδων, Ευθυμιάδης Ηλίας και Κακκανάς Ευάγγελος. Γενικά, μπορούμε να πούμε, ότι οι τέσσερις αυτοί σκακιστές είχαν δυνατότητες ν α μπουν στις τρεις πρώτες θέσεις αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Τους ευχόμαστε να τα πάνε καλύτερα στο μέλλον!
Παρακάτω, υπάρχει ο Πίνακας με τις τελικές θέσεις των παικτών.



Rank
Name
Rtg
Pts
Rank
Name
Rtg
Pts
1
Ilandzis Spyridon
2163
9
Koutsompinas Georgios
1683
2
Hatzigiannis Spiridon
1825
5
10
Androutsopoulos-Agiotatos Vas
1552
3
Harokopakis Georgios
1965
11
Ifantis Ilias
1722
3
4
Papakonstantinou Dimitrios
1858
4
12
Iatros Aristidis
1727
3
5
Nikolaou Spiridon
1795
4
13
Kanellis Nikolaos
1765
3
6
Efthimiadis Ilias
1939
4
14
Kalamaras Theofanis
1738
7
Kakkanas Evangelos
1979
4
15
Tsamantani Eleni-Marina
1344
8
Stamatopoulos Apostolos
1743
16
Papakonstantinou Georgios
1299
½

Το (Rtg) είναι η βαθμολογία του Παίκτη από τη Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία. Η βαθμολογία αυτή , ανεβαίνει όταν κερδίζεις και κατεβαίνει όταν χάνεις. Το (Rank) είναι η κατάταξη και το (Pts=Points) είναι οι πόντοι.
Η Ένωση Σκακιστών Άμφισσας  ευχαριστεί το Δήμο Δελφών για την απεριόριστη προσφορά του στο σκάκι της Άμφισσας, για μια ακόμη φορά!
Ευχαριστούμε  όλους τους σκακιστές που με τη συμμετοχή τους στηρίζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας!
Θερμά ευχαριστήρια στη Δούνη Ευγενία, που έστω κι από μακριά, με τις πολύτιμες συμβουλές της, στη χρήση σκακιστικού λογισμικού, συνετέλεσε στην αρτιότερη διεξαγωγή του Τουρνουά.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ!» στο  διαιτητή μας  Σταματόπουλο Χρήστο που πάντα είναι ευγενικός, χαμογελαστός και παρών να προσφέρει βοήθεια σε οτιδήποτε χρειαστεί κατά την διεξαγωγή των αγώνων.
Ευχαριστούμε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Ηνίοχος» Παπαθανασίου Γιάννη  για τη φιλοξενία του τουρνουά, καθώς και το προσωπικό για  την εξυπηρέτηση και τη φιλική διάθεση που έδειξαν.
Ευελπιστούμε στο μέλλον, ότι οι γενικές οικονομικές συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές  για να συμμετέχουν περισσότεροι σκακιστές.
Η διοίκηση της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας, σας εύχονται Χρόνια Πολλά και καλή Χρονιά!  Και του Χρόνου!